Teatre

JUSTICIA

JUSTICIA

Autor:
Guillem Clua
Director:
Josep Maria Mestres
Personatge:
SAMUEL GALLART
Estrena:

Estrena: 13 de febrero de 2020 a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya.

Funçions fins el 22 de marzo del 2020.

Sobre l'espectacle

Producció:
TNC
Ajudant Direcció:
Montse Colomé i Carol Ibarz
Escenografia:
Paco Azorín (ayudante: Alessandro Arcangeli)
Vestuari:
Gabriela Salaverri (Ayudante: Georgina Viñolo)
Iluminació:
Ignasi Camprodón
Caracterització:
Noemí Jiménez
So:
Jordi Bonet
Intèrprets:

Manel Barceló. Alejandro Bordanove, Marc Bosch, Roger Coma, Vicky Peña, Pere Ponce, Josep Maria Pou, Anna Sahun, Anna Ycobalzeta y Katrin Vankova

Premis:

PREMIO NACIONAL DE LITERATURA DRAMÁTICA 2020: Guillem Clua por su obra "JUSTICIA".

PREMIO DE LA CRÍTICA DE BARCELONA 2021: Mejor texto: "JUSTICIA", de Guillem Clua. Mejor actor protagonista: Josep Maria Pou por "JUSTICIA"

PREMI DE TEATRE 'MEMORIAL MARGARIDA XIRGU' 2020Anna Sahún por "JUSTICIA".

PREMIS TEATRE BARCELONA (Temporada 2019-2020): 4 FINALISTAS. Mejor Texto Original (Guillem Clua); Mejor Actor (Josep Maria Pou); Mejor Actriz de Reparto (Vicky Peña); Mejor Actor de reparto (Roger Coma).

PREMIS BUTACA 2020: 5 NOMINACIONES. Mejor Montaje Teatral; Mejor Texto (Guillem Clua); Mejor Dirección (Josep Maria Mestres); Mejor Actor (Josep Maria Pou); Mejor Actor de Reparto (Alejandro Bordanove).

Més informació:

Moviment coreográfic: Montse Colomé

Vestuari de Josep María Pou: Sastreria SALA

Dicció veneçolana: Yunailis del Vaalle i Nell Córdova

Més informació


Sobre l'obra

Després d'haver gaudit d'una carrera política brillant a les institucions catalanes, amb una vida pública immaculada, un destacat jutge s'enfronta als fantasmes que li turmenten secretament la consciència. A les acaballes de la seva trajectòria, els dolors familiars heretats i les dobles morals assumides amenacen amb fer trontollar l'edifici sencer del seu llegat.

Guillem Clua debuta a la Sala Gran amb una obra sobre les transformacions que durant les darreres dècades han alterat alguns imaginaris morals sobre els quals s'havien estructurat territoris importants de la identitat catalana.


Sobre l'autor

Guillem Clua

Llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va iniciar la seva formació en escriptura en la London GuildhallUniversity (Londres, Gran Bretanya) en 1994. Actualment és considerat com una de les veus més innovadores i versàtils del teatre nacional actual. La crítica ha definit l'obra d'aquest autor com a multidisciplinari, eclèctica i amb una preocupació prioritària per l'estructura narrativa i l'argument. El seu objectiu sempre és contar històries i fer-les pròximes a l'espectador, utilitzant mecanismes d'intriga, comèdia o melodrama, un ritme trepidant, i fins i tot elements propis d'altres mitjans, com la televisió, Internet i el cinema.

La seva formació de periodista fa que el dramaturg no dubti a triar temes d'actualitat que generen els grans titulars de la premsa: la guerra de l'Iraq, el conflicte palestí, el canvi climàtic, els nacionalismes... tots han trobat un lloc en les seves obres. El resultat són obres d'alt voltatge polític (La pell en flames, El sabor de les cendres, L'oreneta) i drames èpics (Marburg, Invasió), però també musicals (Killer, 73 raons per deixar-et), espectacles de teatre-dansa (Mort a Venècia, En el desert), adaptacions de clàssics (Ilíada, La revoltosa) i comèdies (Smiley, Al damunt delsnostres cants).

Les seves obres han tingut una trajectòria internacional. Clua va néixer a Barcelona, però ha viscut a Londres i Nova York, ciutats que han vist representats els seus textos i que han influenciat notablement el seu estil d'escriptura. Els seus textos s'han traduït a l'anglès, alemany, italià, francès, grec, búlgar i serbocroat, entre altres llengües.

L'autor compta, a més, amb una àmplia i reconeguda experiència com a guionista de televisió i professor d'escriptura dramàtica. Ha impartit tallers a la Sala Beckett de Barcelona, l'escola de cinema ESCAC i a l'estranger. Actualment resideix entre Madrid i Barcelo

Galeria fotogràfica


Crítiques


Premsa/mitjans